Leiedal verwelkomt Medisch Labo Bruyland op Beneluxpark

22/10/2018

Leiedal is verheugd Medisch Labo Bruyland te mogen ontvangen op het zo goed als uitverkochte Beneluxpark. Het toonaangevende laboratorium uit Kortrijk vindt er hoognodige ruimte om verder te groeien. Het nieuwe gebouw komt op het hoekperceel tussen Decathlon en het gloednieuwe Barco-gebouw, recht tegenover Savaco.

 

Vaste waarde blijft groeien

Labo Bruyland is een hoogtechnologisch, sterk geautomatiseerd en geïnformatiseerd privaat medisch laboratorium dat analyses uitvoert voor artsen, dierenartsen en zorginstellingen. Door de voortdurende groei barst het kantoor in de Meiweg in Kortrijk uit zijn voegen. In de loop van 2018 verhuist het laboratorium dan ook naar een nieuwbouwproject op het Beneluxpark in Kortrijk. Ongeveer 70 laboratoriumtechnologen en medewerkers zullen hier hun nieuwe werkplek vinden.

 

Een laboratorium met 40 jaar ervaring

Medisch Labo Bruyland werd in 1977 door klinisch bioloog Julien Bruyland opgericht. In 1997 werd het team aangevuld met Karen en Sven Bruyland. 

Het laboratorium is actief binnen de verschillende domeinen van de klinische biologie, zoals hematologie, stolling, chemie, microbiologie en toxicologie. Het is ook erkend voor gerechtelijke analyses. Het hooggekwalificeerde personeel voert analyses uit op bloed en andere lichaamsvochten van zowel menselijke als dierlijke oorsprong. 

De continuïteit van de werkzaamheden wordt het hele jaar door verzekerd, zeven dagen op zeven. De stalen worden dagelijks opgehaald bij de artsen en op aanvraag worden ook dringende ophalingen georganiseerd. Staalnames worden uitgevoerd door ervaren personeel, zowel in het lab als op verplaatsing. Via een beveiligde resultatenserver kunnen de artsen en dierenartsen hun patiëntenresultaten de klok rond raadplegen.  

 

Huis van vertrouwen

Een team van geaccrediteerde klinische biologen en dierenartsen staat steeds ter beschikking om vragen te beantwoorden en advies te verlenen. Medisch Labo Bruyland wil de aanvrager optimaal bijstaan. Dat is een van zijn voornaamste doelstellingen, waarbij de patiënt steeds centraal staat. 

“Wie wil groeien, moet innoveren,” voegen de zaakvoerders toe. “De voortdurende investeringen in nieuwe technologieën leiden tot een continue verbetering van de organisatie en het gehele werkproces. Al 40 jaar geniet ons labo dan ook het vertrouwen van een groeiend aantal artsen.”

 

Bureau Goddeeris ontwerpt nieuwe hoofdkwartier

Het nieuwe gebouw zal ongeveer 2000 m² beslaan op een perceel van 11.542 m² in het Beneluxpark. Het gebouw zal twee bouwlagen tellen en de werken zijn ondertussen gestart.

 

Grote kantoren

De stad Kortrijk werkte naar aanleiding van de realisatie van het Beneluxpark een visie uit voor de vestiging van kantoren op haar grondgebied. De stad maakt daarbij een onderscheid tussen kleinere en grotere kantoren.  Kleinere kantoren moeten een plaats vinden in de binnenstad.  Daar staan dan ook verschillende kantoorontwikkelingen op stapel. Voor een bruisende en levendige binnenstad is het immers belangrijk dat de mensen er komen werken en dat kantoren er zich kunnen vestigen.

Grotere kantoren kunnen een plaats vinden buiten de stadskern. Voor hen is een vestiging in de binnenstad vaak problematisch. Er is te weinig parkeerplaats op het eigen terrein of de ruimere regio is niet snel genoeg bereikbaar. Daarom kunnen die grotere kantoren in het Beneluxpark terecht.

 

Verdere invulling Beneluxpark

Van de ruim 13 hectare kantorenpark is er tot nog toe 12,2 hectare verkocht. Er zijn nog maar twee percelen beschikbaar en één daarvan is al in onderhandeling. Er wordt intussen ook al nagedacht over een uitbreiding van het Beneluxpark.

Covid-19 melding

De resultaten van Covid-19 testen zijn, van zodra gekend beschikbaar op www.cozo.be .

U kan inloggen via uw e-ID of Itsme, het resultaat raadplegen en afdrukken.